Публично четене на Библията в Русе

4
Инициативата е по случай 24 май
Инициативата е по случай 24 май

Инициативата е по случай 24 май

На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито. Мястото, на което ще бъдат произнесени пасажи от Свещеното писание, е площадКняз Александър Батенберг“, а самото събитие ще започне в 14:00 ч.

В инициативата ще участват кметът на община Русе Пенчо Милков, зам.-кметът Златомира Стефанова, общественици, представители на социални институции и духовни лица от града. Целта е да се припомни делото на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици, които превеждат за първи път Библията на (старо)български език.

Програмата на събитието включва и изпълнение на всеучилищния химн „Върви, народе възродени“, както и обща молитва за благоденствието на жителите на общината.

Организатор на инициативата е протестантската общност в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    ЛУЦИФЕР
    Havy Metal сюжет, 1.коплет: Нощ.Гроб.Кръст.Смъъърт.Дяволът се чеше по рогата.Пълнолуние от което капе кръв.Силуети на призраци облечени в черно. 2.коплет: Дрънчене на вериги.Глас задгробен нежно шепне : О, Сатана ти си нашият водач! Голото поле потопено цялото в кръв навяваше ужассссс. Я, едно ангелче с крилца още мърда...ПРАС и то умря...хахаха... КОНТОЛ!
  • 1
    8
    Руси
    Много е опасно да се чете Библията. Внимание! Пазете се!
  • 5
    7
    всичко се връща
    Пенчо, много си грешен, поискай тихо прошка и прочети библията , а не си прави фотосесии за лайкове.
  • 7
    6
    Красен Николов
    За Вас няма ли Българска православна църква?!?!?! Предавате изконната българска вяра на сектите в Руси, бавно и методично!!! Юди!
  • 1
    5
    Айде пак,
    нена@баните от пенчо взеха да се жалват! Е няма да ви изчука пенчо, не ставате, той трябва да си го е намразил, че да ви посегне! Вярно е, че няма по-голямо зло от отхвърлена жена! :) :) :)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари