Психотестове за шофьори над 65-годишна възраст?

1
Главната цел е подобряване на пътната безопасност
Главната цел е подобряване на пътната безопасност

Главната цел е подобряване на пътната безопасност

Психотестове предлагат да се правят за шофьори, които са над 65-годишна възраст. Главната цел е подобряване на пътната безопасност. Дискриминация или разумен ход?

"Това е много индивидуално, защото има хора, които на 80 години продължават да управляват успешно, тъй като имат добре запазени качества и добри умения. Но има хора, които и при по-ранна възраст губят тези качества", посочи в "Денят започва" по БНТ автоинструкторът Красимир Игнатов.

Според него решението е да се подходи индивидуално.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    Експерт Човешки Ресурси
    Грижата не е за вас. Загрижени са да НЯМА хора но улиците със коли или без. Просто им пречите на пейзажа. Между другото, 20-годишните шофьорки и шофьорчета са хипер рискови , ама вие си го знаете. Радвайте се на психопрегледите и таксите които ще платите за тях .Който е богат ще е добре. Бедните ще го Д.
  • 3
    8
    първо
    ги минете през полигон и така рязко ще скъсите опашката за психотеста. Те кола не могат да карат вие на психо ги пращате. Основно вина имат инструкторите, защото от лакомия да вземат парите на хората не им казват истината, а тя е проста " вие г-не/жо не можете да карате и ако ви уредя книжка от ДАИ ще утрепете някого". Трябва лицето дало документ за правоспособност при произшествие да бъде съдено с виновния , като съучастник. Инстуктори и ДАИ - вие сте платени / от шофьора/ съучастници в много убийства
  • 0
    7
    Социопат
    Като част от психопатичните девиации аз не изпитвам вина, разкаяние и необходимост да общувам с други същества. Общо взето, изпитвам единствено презрение и досада към тях. Така е устроен мозъкът ми. Но съм брилянтен шофьор, изумително интелигентен и колосално образован. Защо моите отклонения /както вие ги наричате/ трябва да ме лишат от правото да шофирам автомобила си? За повече от 20 години нямам и одраскана броня. Кой, кога, как, защо, по каква причина и на каква основа, на какви факти ще ми прави психо-оценка дали мога да съм шофьор?
  • 3
    6
    Не, че нещо
    Това "психотестове" ми е странно. Дали някой има психиатрично заболяване, епилепсия и т.н. би трябвало да си е налично в регистите. И изобщо, не би ли трябвало да бъдат тестове за пригодност. А не психо. Защото психологията общо взето е малко спорна наука. Нещо като хомеопатията.
  • 5
    5
    Абдал Демократович
    Главната цел е да се изръшкат 2 милиона пенсионери с по 50-100 лева за фиктивни психотестове. Пък катастрофите знаем кой ги прави - наркомани, мангали и богаташи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари