Психолог: Този човек е хвърлил сина си, просто защото детето му е било под ръка

2
В случая не говорим за психично болен човек, а за един завършен психопат
В случая не говорим за психично болен човек, а за един завършен психопат

Домашното насилие вече го има във всяко второ или трето семейство у нас.

До този резултат се стига заради една системна многогодишна работа, тъй като всичко започва с възпитанието на детето. Моделите на поведение при пубертета също са важни, защото това е периодът, при който детето започва да копира поведението на родителите си.

Това заяви психиатърът д-р Веселин Герев в студиото на ''Здравей, България'' в ефира Нова телевизия във връзка с трагичния инцидент в Габрово, при който баща изхвърли 5-годишния си син от мост.

"Този човек е хвърлил сина си, просто защото детето му е било под ръка. Майката я нямало и той е решил да ѝ отмъсти по този начин. В случая не говорим за психично болен човек, а за един завършен психопат. За него хората са едни вещи, а самият той е лишен от емоция и способен на импулсивна агресия. Да си захвърли детето от моста за него е било като да хвърли торбичка с боклук, защото - пак повтарям - става въпрос за завършен психопат'', коментира специалистът.

"Такива хора са опасни във всеки един момент, особено когато приемат алкохол и наркотици. Това са хора с доминантна роля и които са свикнали да налагат мнението си над останалите'', допълни в заключение д-р Герев.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари