Психично болен мъж тормози системно семейството си, контрол - няма

1
Пореден пример, че има сериозен проблем с грижите за психично болните хора
Пореден пример, че има сериозен проблем с грижите за психично болните хора Видео: NOVA

Пореден пример, че има сериозен проблем с грижите за психично болните хора

Пореден пример, че има сериозен проблем с грижите за психично болните хора. В Кюстендил мъж тормози собственото си семейство, като през годините причинявал пожари, драскал стени и непрекъснато създавал заплахи за живота на околните. Както обикновено в такива случаи, мъжът отива за по няколко месеца на лечение, а когато се върне у дома проблемите започват отново.

Георги Христов, братовчед на психично болния мъж разказа, че от около 30 години постоянно имат премеждия с него. Стига се до нападения, в момент, в който мъжът получи криза става агресивен. „Проблемът се задълбочава, когато не приема предписаните му лекарства, а в момента няма кой да контролира това", разказа още Христов, цитиран от NOVA.

Настаняването в институция е последна мярка. Тя се прилага, когато другите мерки нямат резултат, но за да се случи това, мъжът трябва да подпише документ, че е съгласен да бъде настанен в заведение. Искаме да бъдат взети мерки, за да ни бъде осигурено спокойствието, което заслужаваме”, каза Георги Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари