Уволнен служител се самозапали в Кайро

0
Мъжът е в тежко състояние
Мъжът е в тежко състояние Снимка: Виктория Хазу / Блумбърг

Египтянин се самозапали на площад Тахрир в центъра на Кайро.

Източници от полицията в египетската столица казаха пред ТАСС, че мъжът е в тежко състояние и е откаран в една от най-близките болници, пише БГНЕС.

Видеоклипове от инцидента бяха разпространени в социалните мрежи.

В един от видеоклиповете той се представи като Мохамад Хосни ал-Гариб Мустафа, одитор, работещ в Банката за развитие на износа, според други източници той е бил държавен служител. Египтянинът заяви, че е успял да установи корупционна практика и да върне на държавата 25 милиона британски лири. Но въпреки това той е бил уволнен, а семейството му е било обект на тормоз и преследване. Той говори за това във видеото, което беше премахнато по-късно, но фрагменти от него успяха да се разпространят по мрежата. Наблюдатели и полицаи се опитаха да попречат на мъжа, но той не допусна никого до себе си, до момента на самозапалването.

В момента площад Тахрир, който се превърна в епицентър на политическите и революционни събития от 2011 и 2013 г. е под засилена полицейска охрана. Силови структури са разположили своите части в района на площада – сцена на самозапалването, както и на входовете към него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари