Свидетел на катастрофата с автобуса със своя версия за инцидента

127
Свидетелски разказ за инцидента на магистрала „Струма”, който отне живота на 45 души
Свидетелски разказ за инцидента на магистрала „Струма”, който отне живота на 45 души Видео: NOVA

Работата не разследващите екипи продължава и днес

Свидетелски разказ за инцидента на магистрала „Струма”, който отне живота на 45 души. Васко Пиргов е един от първите, отишли на мястото на катастрофата, информира NOVA

Бях на около 100 метра от автобуса. Когато дойдох, тук бяха органите на ОДМВР - Перник, две пожарни. Първото, което ми направи впечатление, въпреки че платното не е като сега сухо, а валеше, е че автобусът няма един метър спирачен път. Това навява на мисълта, че шофьорът не е натиснал спирачките”, посочи той.

По думите му няма как шофьорът да е заспал. Смята така заради наличието на маркировка, която издава звук при досег с гумите. „Оставям 10% възможност за техническа неизправност. Чух мнения, че е гръмнала бутилка за сгъстен въздух на спирачките, но изключвам и това като вариант”, добави Пиргов.

„Според мен автобусът е бил добре зареден с гориво и срязвайки предна лява гума, резервоарът е пробит, дизеловото гориво изтича. Дизелът е труднозапалим, но от тези искри, които са се получили, има нагряване. Получават се пари, навлизайки в купето, предполагам, че това е задушило или пък по някакъв начин е зашеметило пътниците. Вследствие на втория удар, когато спира автобусът, той се пали отпред”, каза още свидетелят.

Пиргов отчете и факта, че участъкът, в който се е случила трагедията, е с висока концентрация на пътни произшествия. „Виражът е доста голям, денивелацията - също. Трябва да има знак за ограничение до 90 км, дори и 60 - до излизане на разклона за Старо село”, смята той.

Работата не разследващите екипи продължава и днес. Ще бъде сформирана група от Регионалното министерство, която ще обследва състоянието на настилката, маркировката и знаците. Платното в посока Дупница остава затворено за всички преминаващи. Осигурен е обходен маршрут през Радомир.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари