Прожектират в Русе филм за живота на Мара Бунева

0
Прожектират в Русе филм за живота на Мара Бунева
Прожектират в Русе филм за живота на Мара Бунева Видео: NOVA

Режисьор на лентата е Ралица Димитрова

Отмъстителката” е документален филм, който разказва за живота на Мара Бунева. Режисьор е Ралица Димитрова.

Оказа се, че има много малко информация и документи, останали за тази велика жена. Много малко се знае в публичното пространство за нея. Ангажирахме Държавна агенция „Архиви”, Националната библиотека също даде своята помощ с всички свои документални ресурси”, разказа операторът Пламен Димитров.

Образът на жената терористка в психологически план беше любопитен за нас и за всички автори на филма. Мъчили сме се да правим по-широк поглед към измеренията на терористката”, разказа още Пламен Димитров.

Фокусират се върху индивидуалността на Мара Бунева във всичките ѝ аспекти. „Защо една жена оставя нормалното си битие и нормалния си живот, за да се реши на този жертвоготовен акт. Тя е наясно, че губи живота си”, допълни той пред NOVA.

Филмът ще бъде показан в Русе, Варна и Бургас. Прожекции трябва да се договорят в Благоевград, Сандански. Петрич, Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Русенец
    То добре ама да бяхте написали дата и място
  • 4
    2
    Какаванин
    Азе знам за Мара отварачката
  • 4
    1
    Комунист
    А кога ще има филм за убиецът на Хора, между селата Нисово и Щръклево? Дори и интервю от наследникът му, едноименник може да вземете. А и документи има в Архива за него. Русенци чакат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари