Провеждат търг за ”Дунавия” през септември

0
Провеждат търг за ”Дунавия” през септември
Снимка: Утро

Втори опит за разпродажба на бившият консервен комбинатДунавия“ ще бъде направен на 17 септември, съобщи русенският в. „Утро“.

За поредния търг през април синдикът на дружеството Димитър Богданов е обявил наддаване по 7 позиции. След 17 години безуспешни опити активите на фалиралата фабрика да бъдат продадени нацяло, моделът на ликвидация най-после бе променен тази пролет, припомня изданието. На предишния търг през април бяха обявени за продан 8 позиции, от които сега липсва Трафопост „Дунавия“. За другите седем цените са намалени, като понижението е в рамките на 8-10%.

Най-висока е началната цена за бившото хладилно стопанство, за което наддаването ще започне от 3 353 368 лв. На предишния търг за него се искаха 3 624 964 лв. В списъка за продажба са няколко цеха, складове, празен терен и пароцентрала.

Бившият консервен комбинат, който захранваше с продукцията си целия източен блок, бе обявен в несъстоятелност през 1996 г. Оттогава вече осемнадесета година активите му се продават, но неуспешно.

Столичният юрист Димитър Богданов е назначен за синдик от съда през 2008 г. Преди това с тази дейност са се занимавали други негови колеги.

В момента в сградите на бившия консервен комбинат има настанени под наем няколко фирми, които може би ще проявят интерес към търга. Най-големите помещения обачe стоят неизползвани.

Задълженията на „Дунавия“ са към държавата и вероятно по тази причина разпродажбата на фалиралата фирма се проточва вече толкова години.

Източник: Вестник Утро
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари