Провеждат спецакция "Хавала" срещу нелегалния трафик на мигранти

0
"Хавала" е полулегален метод за прехвърляне на пари, който се ползва при плащане за организиране на трафик на хора
"Хавала" е полулегален метод за прехвърляне на пари, който се ползва при плащане за организиране на трафик на хора Снимка: БНТ / Архив

"Хавала" е полулегален метод за прехвърляне на пари, който се ползва при плащане за организиране на трафик на хора

Мащабна операция срещу нелегалния трафик на мигранти, под кодовото наименование "Хавала", се провежда на територията на цялата страна, научаваме от БНТ. "Хавала" е полулегален метод за прехвърляне на пари, който се ползва при плащане за организиране на трафик на хора.

Прокурори, следователи, полицаи и жандармеристи едновременно са атакували организатори на канали за трафик на чужди граждани от Турция, през България, за Сърбия и Румъния, а оттам за страни от Централна и Западна Европа.

Вече има и задържани, за които има оперативна информация, че са ръководили каналите за нелегално преминаване на турско-българската граница. Арестувани са и шофьори на превозни средства, с които мигрантите са били транспортирани във вътрешността на страната. Открити са и незаконно пребиваващи в страната мигранти.

Спецоперацията идва само броени дни след посещение на главния прокурор Иван Гешев в Анкара, където проведе срещи с турския главен прокурор и вътрешния министър.

За момента няма официална информация от прокуратурата и МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари