Провеждат акция за изваждането на автобуса, който катастрофира край село Младиново

0
При катастрофата загина жена на 68 години, а 19 пътници са настанени в болници
При катастрофата загина жена на 68 години, а 19 пътници са настанени в болници Снимка: БГНЕС

При катастрофата загина жена на 68 години, а 19 пътници са настанени в болници

В момента се провежда акция за изваждането на автобуса с бургаска регистрация, катастрофирал вчера вечерта в дере до село Младиново, предава БТА.

Личен багаж, документите и телефоните на хората са все още в него. Те ще бъдат описани от полиция и изпратени в Бургас, след като е възможно влизане в автобуса. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, който е на мястото на инцидента. По-рано той посети Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Хасково, за да се запознае със състоянието на ранените пътници. Катастрофата стана вчера вечерта. Загинала е жена на 68 години, 19 пътници са настанени в болници.

"Тялото на починалата жена е разпознато от близките ѝ, катафалка от Бургас ще я транспортира. Към днешна дата не се налага да транспортираме с линейки пациенти до морския град. Ще се държи връзка с управителите на болницата и при възможност или необходимост хората ще бъдат транспортирани до Бургас", добави кметът. Той информира, че състоянието на пациентите от катастрофиралия автобус до село Младиново е стабилно.

В момента хората с по-сериозни травми са настанени в УМБАЛ - Хасково - девет човека. В болницата в Харманли са четири жени и две деца, а в Свиленград - една жена. Днес 10-годишното момче, пострадало от катастрофата е било транспортирано за допълнително снимки и изследвания до УМБАЛ - Хасково. "Резултатите са добри, няма сериозни травми и то ще бъде върнато при майка си и брат си в здравното заведение в Харманли", каза Николов.

"Хората са все още в сериозен шок, особено водачът на автобуса. Той е със сериозни травми, но без опасност за живота", заяви градоначалникът. Той изказа сърдечни благодарности на управителите на трите болници в Хасково, Харманли и Свиленград - д-р Гелов, д-р Чанкова и д-р Ермов, както и на всички лекари и медицински сестри за грижата и помощта, която оказват на пациентите от Бургас.

Бургаският кмет благодари на органите на реда за експедитивната и отговорната им реакция след инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари