Проверяват Топлофикация Русе

0
Със заповед на министъра на енергетиката експерти започват проверки на подготовката на електрическите централи за зимния сезон
Със заповед на министъра на енергетиката експерти започват проверки на подготовката на електрическите централи за зимния сезон

Със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова експерти от министерството и от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) започват проверки на подготовката на електрическите централи за зимния сезон.  

Инспекциите ще вървят в периода 1 - 10 ноември. Ще се извършат проверки за спазване изискванията на наредбата за резерви от горива на централите, които работят с основно гориво въглища. Ще бъдат извършени и проверки на място в централите, които имат сключен договор с ЕСО за предоставяне на разполагаема електрическа мощност (така нареченият студен резерв). 

Общото количество от 650 MW може се подсигури при необходимост от ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД, "Топлофикация - Перник" АД, "Топлофикация Русе" ЕАД, ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД, ТЕЦ "Марица 3" АД, "Брикел" ЕАД и "Биовет". 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари