Проверяват хотел в Слънчев бряг заради задържани заплати

0
Служителите не получавали целите си заплати като гаранция, че няма да напуснат
Служителите не получавали целите си заплати като гаранция, че няма да напуснат Снимка: bTV

Сигнал за унижения, обиди и липса на трудови договори за персонала в хотел в „Слънчев бряг” – заплатите на служителите са задържани като гаранция и залог, че ще останат до края.

Светлана Уинтърбърн и Иванка Георгиева започват работа в хотел в Слънчев бряг.

Нямам трудов договор, обещаха ми хубава заплата от 900 лева – без храна, със спане. За юли имам 200 лева да взимам от заплатата, а за август са задържани за края на сезона да се изплатят”, разказа Ваня, която работи като камериерка, предава bTV.

Когато аз постъпих на работа, първия ден попитах: Може ли да ви дам документи за сключване на трудов договор? На мен ми беше казано, че още е рано, недостатъчно съм работила”, каза и Светлана, която е рецепционист.

Служителите разказват още за грубо отношение. Управителят на хотела Славка Димитрова признава, че жените са работели там. Твърди, че само едната е назначена – на граждански договор, защото другата напуснала много скоро. Димитрова отрича обвиненията в тормоз.

Погледнете личния подпис, на който може да се направи експертиза за сумата, която е взела, плюс този договор, който тя твърди, че не е подписала – с дата 1 юли, с нейния личен подпис”, каза още управителят на хотела. 

Инспекцията по труда проверява случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари