Проверяват близо 150 лица за хакерската атака

0
Към момента е установена самоличността на едно съпричастно към атаката лице, съобщи Десислава Петрова
Към момента е установена самоличността на едно съпричастно към атаката лице, съобщи Десислава Петрова Снимка: БГНЕС

Към момента е установена самоличността на едно съпричастно към атаката лице, съобщи Десислава Петрова

"Нямаме данни кибератаката да продължава към момента. Данни за атака има към 14 сайта - министерства, агенции и други институции". Това коментира Десислава Петрова, говорител на Софийската градска прокуратура за разследването на атаката от събота на уебсайтове на български институции, предава Агенция Фокус

Има информация и за сайта на Летище Бургас, който временно е бил недостъпен на 15 октомври, уточни говорителят. 

Към момента по думите ѝ е установена самоличността на едно лице, за което има данни, че е съпричастно към извършеното престъпление, но се работи по проверка и установяване на още близо 150 лица. Тепърва ще се установява кои от тях са съпричастни. 

"Местоположението на лицето беше установено от експерти към Национална следствена служба. Магнитогорск беше първото място, което беше установено като източник на кибератаката, впоследствие бяха установени и други места", добави тя.

Разследването се води в компютърно престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    colibri
    Нашите служби ще изпратят заповед/искане за изпращане на руснака в България-въпреки, че знаят -руснаците не позволяват техните граждани да бъдат разследвани и съдени в други страни.Това е имитация на дейност,която няма да доведе до никакви резултати.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари