Проверка на везните в "Кауфланд"

1
След появата на видеоматериала с невярно съдържание в публичното пространство бе организирана допълнителна проверка на място
След появата на видеоматериала с невярно съдържание в публичното пространство бе организирана допълнителна проверка на място Видео: Kaufland Bulgaria

Във връзка с публикуван видеоматериал в социалните мрежи с невярно съдържание, в който се твърди, че Kaufland България лъже своите клиенти чрез везните в хипермаркетите си, бихме искали да Ви предоставим нашето становище по темата.

Категорично можем да заявим, че везните в Kaufland са напълно коректни при измерването на стоката. Всяка година от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор се извършва проверка, след което всяка везна се маркира с холограмен стикер за изправност.

След появата на видеоматериала с невярно съдържание в публичното пространство бе организирана допълнителна проверка на място. На нея присъства представител на фирма „Булнекс“ - партньор на Kaufland при поддръжката на везните за всички хипермакети в страната. След нея бе установено, че везните са напълно изправни и премахването на подложката води до неверни показания при претегляне на един и същ артикул.

За да стане ясно на масовия потребител, трябва да се поясни, че при премахването на подложката, везната вече не е тарирана или с други думи не е занулена. Тя започва да измерва с минусови стойности, като тази минусова стойност реално е теглото на подложката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари