Провериха обществена поръчка на Областно пътно управление Русе

2
Проверката е извършена от АОП на случаен принцип
Проверката е извършена от АОП на случаен принцип Снимка: БГНЕС

Проверката е извършена от АОП на случаен принцип

Агенцията по обществени поръчки (АОП) е проверила на случаен принцип седем процедури за обществени поръчки по член 232 от Закона за обществени поръчки в периода 8-19 август. Това става известно от бюлетин на Агенцията, получен вчера в БТА.

Проверяваните процедури се определят от специализиран софтуер по методика, която отчита нивото на риск.

Проверката на АОП се извършва на два етапа - преди и след стартиране на процедурата и обхваща решението и обявлението, с които се оповестява откриването, техническата спецификация и методиката за оценка, когато е приложимо.

Проверени са седем възложители: Столична община, Агенция "Пътна инфраструктура", Втора САГБАЛ - Шейново ЕАД, Община Кюстендил, МБАЛ - Разлог ЕООД, Дирекция комуникационни и информационни системи, МБАЛ Ботевград ЕООД.

Обществената поръчка на Агенция "Пътна инфраструктура" е за "Осъществяване на охрана чрез сигнално-охранителна техника /СОТ/ и жива, невъоръжена, денонощна охрана на имоти – държавна собственост, стопанисвани от АПИ - ОПУ - Русе" със срок за изпълнение 36 месеца, а прогнозната ѝ стойност без ДДС е 241 491,6 лв.

Критерии за възлагане са най-ниска цена, а финансирането ѝ е със средства от Европейския съюз. В становището на АОП се изтъква, че сред основанията за отстраняване на участници от процедурата е и наличието на обстоятелства по член 5к, параграф 1 от Регламент (ЕС) 833/2014.

В техническата спецификация е запазен текст, според който избраният за изпълнител участник "се задължава да осигури необходимото оборудване за осъществяване предмета на поръчката за собствена сметка, в случаите на необходимост от доизграждане на изградената в обектите сигнално-охранителна техника /СОТ/".

Възложителят следва да има аргументи, че цитираното задължение на изпълнителя попада в предмета на поръчката, се посочва още в становището на АОП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Секюрити далавери.
    Ако шефа на държавните възложители е назначен от ГЕРБ, значи обществената поръчка ще налапат на ГЕРБ-аджиите някоя от охранителните фирми - така се прави.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари