Проведоха вторият обучителен клас по актьорско майсторство в регионалната библиотека

0
В зала „Изкуство” на Регионална библиотека „Любен Каравелов” се проведе вторият обучителен клас по актьорско майсторство
В зала „Изкуство” на Регионална библиотека „Любен Каравелов” се проведе вторият обучителен клас по актьорско майсторство

В зала „Изкуство” на Регионална библиотека „Любен Каравелов” се проведе вторият обучителен клас по актьорско майсторство с участието на възпитаници на Театър-школа „Артистисимо“, с ръководител Иглика Пеева.

Русенската школа, която е една от най-добрите извънкласни форми на обучение по актьорско майсторство в България, работи по специална програма за подготовка на младите таланти. Преминалите през общо три специализирани курса на обучение получават сертификат за своята подготовка.

Документът дава възможност на всички, които са участвали в творческата работа по време на трите модула, да влязат без приемен изпит в специалностите „Актьорско майсторство" и „Филмова и ТВ режисура" на Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград. Това е отбелязано в договора за творческо сътрудничество между „Артистисимо” и висшето училище.

Новият гост-лектор и модератор в „Артистисимо” бе гл. ас. д-р Милена Анева, преподавател по актьорско майсторство и зам.-декан на Факултета по изкуства в ЮЗУ. След запознанството си с всеки от участниците в курса, започнаха същинските занятия, в които Милена Анева акцентира върху умението актьорът да контролира визията си и мисловния диалог с публиката, докато е на сцената.

Младите театрали са много талантливи и очевидно с тях е работено доста целенасочено и успешно. Иглика Пеева е свършила прекрасна работа и те на практика са готови за голямото изпитание - непрекъснато да търсят себе си и онова, което искат да отправят като послание към своята публика. Това е един непрекъснат процес, защото актьорската професия се учи през целия живот. Обменихме опит, защото аз също се уча, а в Русе тези талантливи млади актьори ме изненадаха много приятно”, сподели в края на обучението Милена Анева.

Тя благодари от името на Факултета по изкуства на Благоевградския университет на домакините за оказаното съдействие и предоставената материална база, където преподавателите провеждат при отлични творчески условия своите занимания с младите русенски таланти.

Директорът на Русенската библиотека Теодора Евтимова, творческият ръководител на  „Артистисимо” Иглика Пеева и гл. асистент д-р Милена Анева споделиха нови общи визии за бъдещата работа между висшето училище и културната институция, която се отваря все по-широко за нови форми на сътрудничество с различни творчески формации в сферата на образованието и културата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари