Проучване сред потребителите на Окръжен съд - Русе

0
Всички граждани и адвокати ще могат да изразят впечатленията си от съда в анкета, която е на разположение във всички служби и съдебни зали
Всички граждани и адвокати ще могат да изразят впечатленията си от съда в анкета, която е на разположение във всички служби и съдебни зали Снимка: Окръжен съд – Русе

Всички граждани и адвокати ще могат да изразят впечатленията си от съда в анкета, която е на разположение във всички служби и съдебни зали

Всички граждани и адвокати, посетили Окръжен съдРусе, в продължение на следващите два месеца, ще имат възможност да изразят впечатленията си от съда в анкета, която е на разположение във всички служби и съдебни зали.

На 07.03.2023 г. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет одобри формуляра за проучване сред потребителите на съдилищата в Република България през 2023 г. Проучването има за цел да събере информация и обратна връзка за възприятието и опита на потребителите на услуги в съдилищата. Въпросникът е анонимен и е разработен в рамките на проект „Независимост, отчетност и качество на правосъдието“ на Европейската мрежа на съдебните съвети, като съдържанието му е адаптирано спрямо спецификата на съдебната система в България, пишат от съда.

За целите на проучването под „потребители на съдилищата“ се имат предвид следните лица: страни по дела, адвокати или други представители на страните, вещи лица (вкл. преводачи/тълкуватели), граждани (свидетели или ползватели на услуги като например издаване на удостоверения) и други подобни.

Въпросникът е анонимен и ще се попълва на хартиен носител. Формулярите са налични в регистратурата, деловодството и съдебните зали на Окръжен съдРусе. Продължителността на проучването ще бъде 2 месеца, като периодът на провеждане е 15 март 2023 г. – 15 май 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Дунав
    Вместо да се занимават с глупости да проверят защо по съдебните дела в Окръжен съд Русе основно се викат само едни и същи съдебни заседатели - разбира се пенсионери от службите, а останалите ходят по дела единствено ако "титулярите" са възпрепятствани... Да се провери кой съдебен заседател на колко дела е бил викан, не се иска много акъл за това.
  • 4
    1
    Какво проучване
    анкетите се оставят на деловодителя, липсва специална кутия където да се пускат, съответно тези които не ни харесват има вероятност да отидат в коша, за да останат правилните. Анонимна анкета означава да създадеш специално място и кутия, до съдържанието на която никой служител на съда да няма достъп, а не да я подаваш на деловодителя и съответно да не знаеш къде отива и дали ако си писал нещо не както им харесва, дали няма да се отрази на делото ти. Тази кутия следва да се отвори в първия ден след изтичане на срока за събиране на анкети от нарочна комисия, която да опише резултатите в нарочен протокол, а не да се размятват анкетите междуслужителите в Регистратурата
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари