Протестите в България обиколиха световните медии

7
Антиправителствените демонстрации в сърцето на София намериха своето място в новинарския поток на водещи медии като Ройтерс, Агенция Франс Прес, Евронюз
Антиправителствените демонстрации в сърцето на София намериха своето място в новинарския поток на водещи медии като Ройтерс, Агенция Франс Прес, Евронюз Видео: БСТВ

Ройтерс разказва как протестиращите се хиляди души са развявали национални флагове и са скандирали "оставка" и "мафия" за да изразят раздразнението си към премиера Бойко Борисов. Те обвиняват правителството, че начинът по който се справя с коронавируса е объркан и несвързан.

Водещият в арабския свят катарски телевизионен канал Ал Джазира обръща специално внимание, че водачи на недоволството са крайни националисти и русофили. Те обаче обръщат внимание, че досегашните ограничения са довели до големи проблеми за бизнеса, съобщава БСТВ.

Радио свободна Европа в международния си вариант съобщава как организаторите са искали народа да върне обратно страната си и са искали оставката на цитирам "престъпното правителство".

Юронюз също разказва за недоволството на протестиращите срещу самоизолацията и мерките, приети от правителството.

Според Агенция Франс Прес протестите са били спокойни, като са били задържани само осем души. Според водещата френска агенция повод за недоволството е как извънредните мерки са били заменени от здравна извънредна ситуация, която има почти същите ограничения.

Агенция Русская Весна, свързана с левите сили в Русия единствена в страната обърна внимание на протеста. Според нея българите са ядосани, че страната ги е изоставила по време на извънредната ситуация и ги е обрекла на фалит, глад и страдание. Все повече назрява въпросът защо националния оперативен щаб постоянно поддържа напрежение, психоза, страх и паника сред хората, вместо да успокоява.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари