Приключи протестът на земеделските производители в Русенско

6
Блокадата на граничния пункт доведе до километрични опашки от автомобили от двете страни на границата
Блокадата на граничния пункт доведе до километрични опашки от автомобили от двете страни на границата Снимка: Областна администрация - Русе

Блокадата на граничния пункт доведе до километрични опашки от автомобили от двете страни на границата

Приключи протестът на земеделските производители в Русенско.

По-рано през деня те блокираха за няколко часа движението по кръговото кръстовище в района на Дунав мост, което доведе до километрични колони от чакащи автомобили от двете страни на границата. Подобни блокади имаше в цялата страна по ключови пътни артерии. На място със ситуацията се запозна заместник областният управител Георги Георгиев, който поиска от компетентните институции да се предприемат всички необходими действия за осигуряване на безпроблемното придвижване на автомобилите след приключване на протеста, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Заместник областният управител информира и префекта на окръг Гюргево Флорентина Станкулеску за ситуацията на българска територия.

От Областната дирекция на МВР постоянно патрулираха в района. Същевременно бяха указани и обходни маршрути в региона, така че да се избегне блокирането на придвижването в областта. Полицията спираше камиони и в съседните на Русе области Разград, Велико Търново и Стара Загора на подходящи за целта места. Това се наложи както заради протестите по места, така и за да се избегне струпването на повече тежкотоварни автомобили в района на граничния пункт.

Георгиев е в постоянен контакт с всички институции, като е създадена организация, която да гарантира максимално бързото преминаване на моторните превозни средства в посока от и към северната ни съседка. От Регионална дирекция „Гранична полиция“ и Териториална дирекция „Митница Русе“ също са предприели всички необходими мерки за улесняване на трафика. Въпреки пътните блокади през вчерашния ден през ГКПП „Дунав мост“ при Русе за последните 24 часа от страната са излезли 2100 автомобила, от които 1511 са тежкотоварните. В България са влезли също над 2000 превозни средства, като отново по-голямата част са камионите – повече от 1400.

Преминаването за леките коли не е затруднено. На моменти обаче тапи се образуваха и на моста, тъй като съоръжението е само с две ленти. Трафикът се очаква да остане интензивен и през утрешния ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Alèx
    Тая митница отдавна не е от РУСЕ! Тя е от Монтана! И не ми се правете на умрели буболечки с АЛО ВАНЬО! Ако не си ВЛАХ, ще ти е проблем да почн еш работа там ЧАДО! И като почнете да ме лъжете за липса на КОРУПЦИЯ в държавата и ми потича МЪЗГАТА!
  • 16
    3
    ГАЦО
    ПОДКРЕПА но вървете пред парламента и министерството и бой с МОТИКАТА,защото по пътищата има граждани тръгнали за БОЛНИЦА и трябва да обикалят 50-60 км.
  • 1
    2
    Диамант
    Засега са приключили протеста. Защото се разбраха с правителството за отстъпки по зелената сделка. Докато не се премахне тази простотия зелената няма да има мир. Ще видим по нататък.
  • 8
    1
    Русенец
    Да приключват и те! Проверка сега от нам пр къде има кинти за такива коли и трактори и почивки!!!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари