Протестиращите в подкрепа на Дебора получиха наградата „Човек на годината“

0
Историята с Дебора остава много лична за мен, сподели Моника Маринова
Историята с Дебора остава много лична за мен, сподели Моника Маринова Снимка: NOVA / стоп кадър

Историята с Дебора остава много лична за мен, сподели Моника Маринова

Протестиращите в подкрепа на Дебора Михайлова от Стара Загора и Фондация "Будителките" са носители на голямата награда "Човек на годината" в 16-ото издание на събитието, организирано от Българския хелзинкски комитет. След като през лятото 18-годишната Дебора беше нападната и обезобразена в дома си, хиляди излязоха по улиците в страната в търсене на справедливост. В резултат на това парламентът прие дълго отлаганите поправки в Закона за защита от домашно насилие. Наградата беше приета от Моника Маринова, която организира протестите в подкрепа на Дебора.

"Историята с Дебора остава много лична за мен и това което се случи направи хората жертва на насилие по-смели в опита си да търсят помощ", сподели Моника Маринова в ефира на БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари