Протестиращите рецитират Ботевия химн на правдата и честта

2
Различен свят не се прави от безразлични хора
Различен свят не се прави от безразлични хора Снимка: БГНЕС

“Различен свят не се прави от безразлични хора”

 плакат с такъв надпис издигат протестиращите срещу правителството и главния прокурор, които отново са на площада за 10-и пореден ден въпреки дъжда в София, предаде  БГНЕС.

“Въоръжени” с чадъри и дъждобрани гражданите започнаха да се събират в “триъгълника на властта”, заключен между сградите на Министерски съвет, Народно събрание и президентство, за да изразят недоволството си от управлението на държавата и да поискат “оставка”. Движението по булевард “Цар Освободител” в района е блокирано.

В началото на десетия антиправителствен протест по звуковата уредба в центъра на София отекнаха стиховете на Христо Ботев “Моята молитва” – химн на правдата и честта. Стиховете са записани от млади актьори, специално за протестите.

Протест има и във Варна, и в Русе, и в други големи градове на страната.

В деня, в който отбелязваме годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, много от протестиращите носят плакати с лика на Дякона.

Протести има и в редица европейски столици, където българските общности зад граница изразяват подкрепа към исканията за смяна на порочния модел на управление. В Лондон, в Париж, в Мадрид и в Копенхаген нашенците зад граница издигнаха собственоръчно направени плакати с познатия от София лозунг: “Няма леви, няма десни – всички сме ви бесни”. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари