Протестиращите превозвачи: Николай Събев се скри

0
Те прекратиха протеста си за днес
Те прекратиха протеста си за днес Видео: NOVA

Те прекратиха протеста си за днес

Точно в 14:00 часа превозвачите, които излязоха на протест пред ГКПП "Капитан Андреево", прекратиха проявата на недоволство.

Тя започна в 10:30 часа сутринта, а митингуващите настояваха за разговор с транспортния министър Николай Събев, който провеждаше среща с представители на турската страна по повод затруднения тежкотоварен трафик от Турция за България.

Според протестиращите Събев се е скрил. Те обещават, че ще продължат с протестите си, предаде БТА.

Припомняме, че транспортният министър заяви, че страната ни предприема спешни мерки за облекчено преминаване на ТИР-овете на граничния пункт "Капитан Андреево". Той се срещна с представители на турската страна, сред тях и министърът на търговията, управителят на Одрин и регионални митнически ръководители.

"От българска страна ще се увеличи скоростта на преминаване, като целта ще е да се достигне до 2000 камиона от Турция към нас на "Капитан Андреево" и до 1000 на "Лесово". Командировани са и хора от Гранична полиция и Митница. В момента има тапа от около 3500 камиона от турската част", посочи Събев.

По-рано близо 300 превозвачи излязоха на протест пред ГКПП "Капитан Андреево" в очакване на ресорния министър. Недоволните поискаха по-бърза обработка на камионите. "Браншът е тук, защото нямаме диалог с министъра, което е и нашето настояване", посочи Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Шофьори свидетелстваха, че за влизане от Турция в България се чака шест денонощия, което е недопустимо. Според тях случващото се в момента с огромните опашки е предизвикано от затварянето на частната лаборатория за фитосанитарен контрол на пункта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Ник Събев
    Скрил се е, защото не се занимава с такива като вас. На него му дайте Путин, или някой от този ранг, ще ги вразуми набързо, може и да ги поошамари. Но истината е по-простичка, скрил се е - защото е мишок!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари