Николай Събев: Предвидихме спешни мерки за ГКПП „Капитан Андреево”

0
Транспортният министър посети граничния пункт
Транспортният министър посети граничния пункт Видео: NOVA

Планираме до септември да имаме още 50% увеличение на капацитета на преминаване на транспортни средства, посочи още министърът

"От българска страна ще се увеличи скоростта на преминаване и целта ще е да се достигне до 2000 камиона от турска страна към нас на "Капитан Андреево" и до 1000 на "Лесово". Командировани са и хора от Гранична полиция и Митница. В момента има тапа от 3500 камиона от турската част."

Това заяви на място транспортният министър Николай Събев за ситуацията на ГКПП "Капитан Андреево", предава Дарик.

По-рано близо 300 превозвачи излязоха на протест пред ГКПП "Капитан Андреево" в очакване на ресорния министър. Недоволните поискаха по-бърза обработка на камионите и скандираха "Оставка". 

"Браншът е тук, защото нямаме диалог с министъра, което е и нашето настояване", посочи Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи. Шофьори свидетелстваха, че за влизане от Турция в България се чака шест денонощия, което е недопустимо. Според тях случващото се в момента с огромните опашки е предизвикано от затварянето на частната лаборатория за фитосанитарен контрол на пункта.

"Идеята е в един прозорец от една седмица с по-висок капацитет на преминаване да оберем тази вълна и да се мине към регулярна скорост на преминаване", допълни Събев. 

"Планираме до септември да имаме още 50% увеличение на капацитета на преминаване на транспортни средства през "Капитан Андреево", посочи още министърът. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари