Протестиращи срещу Израел нахлуха в Капитолия

1
Протестиращите искат незабавно прекратяване на огъня в Ивицата Газа и спиране на военната помощ за Израел
Протестиращите искат незабавно прекратяване на огъня в Ивицата Газа и спиране на военната помощ за Израел

Органите на реда са арестували над 300 демонстранти

Протестиращи се събраха пред Капитолия във Вашингтон и малко по-късно нахлуха в комплекса с искане за незабавно прекратяване на огъня в Ивицата Газа и спиране на военната помощ за Израел, съобщава телевизионният канал АВС News.

Говорител на правоохранителни органи поясни пред медиите, че участниците в акцията – като всеки друг обикновен гражданин на САЩ, могат законно да влязат на територията на Капитолия. Те обаче рискуват правни последици, в случай че действията им станат "разрушителни“.

Медията съобщава, че полицейските управления от околните райони, включително столичната полиция на Вашингтон и служители от Вирджиния, са били извикани в Капитолия, за да помогнат на правоприлагащите органи. Органите на реда са арестували над 300 демонстранти, предаде агенция Фокус.

Организаторите на протестите са свързани с антиизраелските групи "If Not Now" и "Jewish Voice for Реасе", които настояват за прекратяване на военната помощ на САЩ за Израел.

Президентът на САЩ Джо Байдън е на посещение в Израел на фона на нарастващата загриженост относно конфликта - не на последно място и заради атаката срещу болница в Ивицата Газа, която според официални лица е убила най-малко 500 палестинци.

Белият дом обяви, че американският лидер ще направи обръщение към американците, за да обсъди отговора на САЩ на атаките на ХАМАС срещу Израел и действията на Русия срещу Украйна. Също така стана известно, че Байдън възнамерява да се обърне към Конгреса на САЩ с искане за "безпрецедентен“ пакет от подкрепа за отбраната на Израел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    фена на Путин
    Ванка, аз съм фен на майка ти, ама тя взе че се оказа мъжка хахахаха
  • -5
    4
    Ванка с танка
    САЩ бил в упадък,оле майко,ти не само не си бил в Русия,ама не си напускал и България....Колко рубли имаш бе клоун,какво руско имаш,какво руско си виждал .Повтаряш това дето другарките в училище ти казваха,като го вкарат на 2м под земята Путин на кого ще бъдеш фен дебил.
  • 6
    3
    фена на Путин
    Забавлявам се докато усилвам стабилно икономиката и брутния вътрешен продукт на моята страна България. Ако можех и суверенитета да и засиля, щеше да е безценно. Разбра ли сега ?
  • -6
    2
    Путак?
    Като те гледам колко си активен в този сайт от години, се чудя сега от Раша ли пишеш или от Газа. Или си набарал клавиатура от сутринта от диванчето и ръсиш бълвоч. Ами хайде, заминавай при Путлер да се биеш с лошите, или да славиш аллаха из пясъкландия. Не ти стиска, май, а? Пък и май си отдавна в "надтрудоспособна " възраст, та освен до пейката пред панелката до другаде не можеш да стигнеш.
  • 0
    1
    фена на Путин
    Браво, браво, браво !!! Така се дава отпор на такива изроди. Сащ е в режим на обратно броене към упадъка. Световния полицай отива по дяволите. Ненависта към него се разширява по-бързо от вселената.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари