Протестиращи искат контрол в КОЦ - Русе

8
Юлия Николова: Това, което се случи, е резултат от бездействието на общинския съвет и управителя на КОЦ - Русе
Юлия Николова: Това, което се случи, е резултат от бездействието на общинския съвет и управителя на КОЦ - Русе

Парични глоби за двамата онколози, които напуснаха Комплексния онкологичен център в Русе след недоволство на пациенти и роднините им, наложи Районната колегия на Българския лекарски съюз.

Решението е взето по предложение на Етичната комисия, която разгледа миналата седмица жалбите срещу д-р Катерина Генова и д-р Людмил Станев за грубо отношение към пациенти. В същото време протестиращите срещу двамата лекари поискаха от Общинския съвет да наложи упражни контрол върху КОЦ - Русе, предаде Русе Медиа.

Д-р Катерина Генова ще бъде глобена с три минимални работни заплати, а д-р Людмил Станев – с една минимална работна заплата. Предстои да се издаде и наказателно постановление. За това наказание са гласували 8 от членовете на Управителния съвет на БЛС - Русе, двама са се въздържали, а други четирима са подкрепили други предложения. Порицание и отнемане на лекарски права не са наложени.

Преди да излезе официалното решение, адвокат Юлия Младенова като представител на протестиращите срещу д-р Генова и д-р Станев заяви пред общинските съветници, че има необходимост от контрол и информация за това какво се случва наистина в Онкодиспансера. Според нея напускането на двамата лекари не е решение, тъй като има напрежение сред персонала.

„Това, което се случи, е резултат от умишленото или неумишленото бездействие на предишните общински съвети и на управителя на КОЦ - Русе д-р Камен Кожухаров. Искаме да знаем дали е проведен конкурс за длъжността му в последните няколко години и как ще се лекуват занапред пациентите“, заяви още Младенова. Тя подчерта, че в Онкодиспансера има много добри лекари, но трябва комплексно решение на проблемите там.

Заради напрежението между противниците и поддръжниците на двамата онколози се стигна и до протест и контра протест в Деня за борба с рака.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари