Протести в завод на Apple в Китай заради локдаун

0
Фирмата е основен подизпълнител на Apple и в нея работят 200 000 души, които обитават жилища в пределите на заводския комплекс
Фирмата е основен подизпълнител на Apple и в нея работят 200 000 души, които обитават жилища в пределите на заводския комплекс Снимка: CNN / архив

Фирмата е основен подизпълнител на Apple и в нея работят 200 000 души, които обитават жилища в пределите на заводския комплекс

Големи протести избухнаха днес в най-големият заводски комплекс за производството на айФони в света, намиращ се в Китай, собственост на тайванския подизпълнител Фокскон, предадоха световните агенции. Заводският комплекс е в град Чжънчжоу, в провинция Хънан, в централната част на страната.

На кадрите в социалните платформи се виждат множество работници, които преминават по улица. В района се виждат и полицейски сили за борба с безредиците. На кадрите се чува и как работниците скандират: "Да защитим правата си", докато стоят пред редица от полицаи и полицейска кола със запалени сигнали светлини.

Тайванската фирма е основен подизпълнител на Apple. В последно време обаче Фокскон изпитва затруднения заради нарастване на случаите на зараза с COVID-19 в пределите на огромния индустриален обект в Чжънчжоу. Там работят над 200 000 души, които обитават жилища в пределите на заводския комплекс.

Заради случаите на зараза Фокскон реши да постави под локдаун обекта и работниците останаха вътре. Но това породи паника и стотици служители избягаха оттам, а бивши работници разказват, че има недостиг на храна за тези, които са останали вътре.

Тайванската компания Фокскон е най-големият работодател в частния сектор в Китай, с над един милион служители в страната, които работят в тридесетина фабрики и изследователски институти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    тоди
    Подмолна американска интрига...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари