Протести в страната с искане за тежки присъди за насилниците на животни

5
Организаторите на протеста знаят за най-малко още двама насилници на животни като Захари Шулев, който посегна на Мечо
Организаторите на протеста знаят за най-малко още двама насилници на животни като Захари Шулев, който посегна на Мечо Снимка: Facebook / Animal Rescue Sofia

Организаторите на протестите знаят за най-малко още двама насилници на животни като Захари Шулев, който посегна на Мечо

Фитнес моделът Лилия Неделчева е начело на шествията във Варна, десетки излизат на улиците във Враца, Бургас, Стара Загора, Монтана и Пловдив.

"Знаем за най-малко още двама насилници на животни като Захари Шулев, който посегна на Мечо. Те зоват за зверства над животни в социалните мрежи, стрелят по тях с арбалети, разчекват ги и им правят "кастрации без упойки", но започнаха да трият публикациите си след случая с Мечо. Такива като Шулев ще излязат до месеца - два на свобода и никой не е застрахован - може да посегнат на дете, възрастен или всеки беззащитен, защото те нямат душа". Това каза за Dir.bg фитнес моделът Лилия Неделчева, която е един от организаторите на Националните протести, които в неделя ще се проведат в няколко града в страната.

В края на ноември обществото бе скандализирано от брутално насилие над кучето Мечо. Обвинен е 37-годишният Захари Шулев, който твърди, че съжалява за извършеното. В Националния протест "Справедливост за Мечо" ще се включат и хора от Враца, Бургас, Стара Загора, Монтана, Пловдив. Протестът в София ще се проведе в понеделник.

Организаторите призовават хората, които имат сърца за животните, да се включат в протестите, които настояват за по-тежки присъди за подобни зверства.

"Събрани са над 10 000 подписа, които ще внесем в съда. Целта ни е магистратите да обърнат внимание на общественото недоволство срещу действията на Захари Шулев. Ще пуснем и молби до Главния прокурор и Министъра на Вътрешните работи", казва още Лилия Неделчева. Тя и съмишлениците ѝ са готови да подадат сигнал и срещу други двама мъже, снимали поредица издевателства над животни и пускащи обяви за насилие и гонки на четириноги в други градове в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    dsd
    Стига с тези животни! Мислете за хората!
  • 2
    1
    Село
    Абе хора стоят на стодено гладни вие се занимавате с простотий а ухапани от кучета а хора с стрес от кучета които ги нападат без да бъдат предизвикани вас ли да съдим тогава тия дето много ги обичате ама вземи сиго под завивката дате топли а може и друго да свърши ама на улицата е пълно май само крадете пари и ли ви марзи да работите
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари