Протести в Солун срещу задължителното ваксиниране

2
Медици и футболни фенове демонстрират срещу задължението да се имунизират, като обвиняват правителството в погрешна стратегия
Медици и футболни фенове демонстрират срещу задължението да се имунизират, като обвиняват правителството в погрешна стратегия Снимка: Ройтерс

В Солун се провеждат протести срещу задължителното ваксиниране.

Медици и футболни фенове демонстрират срещу задължението да се имунизират, като обвиняват правителството в погрешна стратегия.

Здравни работници протестират пред министерството на Северна Гърция в Солун. Гневът на медиците е отговор на нареждане на здравното министерство към всички структури в страната за уволнение на неваксинираните, информира БНР.

От 1-ви септември неваксинираните здравни работници няма да бъдат допускани на работа и ще бъдат заменени от имунизирани колеги, се посочва в разпореждането. То се отнася както за държавните болници, така и за частните клиники.

На протеста председателят на синдиката на здравните работници Михалис Гианакос посочи, че 10 хиляди медицински специалисти няма да се ваксинират. Здравната система ще блокира от началото на следващия месец, защото е невъзможно неваксинираните да бъдат заменени.

Медиците на протеста посочиха и грешки в здравната стратегия, довели до почти 4 хиляди заразени на ден.

По същото време протестират и феновете на футболния клуб ПАОК, които не са допуснати до стадиона, защото не са имунизирани. Те се организират на всекидневни протести.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари