Протест на фермери ще блокира пътища в Полша

2
Трактори и фермери ще излязат по пътищата в над 150 града
Трактори и фермери ще излязат по пътищата в над 150 града Снимка: EPA-EFE/Marcin Bielecki / архив

Трактори и фермери ще излязат по пътищата в над 150 града

Общонационален протест на полските фермери започва днес, като те ще блокират пътища, за да изразят несъгласието си със селскостопанската политика на ЕС, съобщи "Радио ЗЕТ", цитирано от БТА.

Фермерски демонстрации се провеждат и в други страни от блока като Германия, Франция и Румъния.

Протестите ще започнат днес по обяд, като според достъпните вчера данни шофьорите в почти всички воеводства ще бъдат затруднени в придвижването си. Трактори и фермери ще излязат по пътищата в над 150 града.

"По полските пътища ще излязат колони трактори, като се очакват блокади на местно равнище", обяви профсъюзът на независимите фермери към "Солидарност". Те ще протестират под надслов "Европа означава отглеждам".

Сред основните искания на протестиращите са да се сложи край на "неконтролирания внос" на селскостопански хранителни продукти от Украйна и други страни извън ЕС, които според фермерите не отговарят на нормите на ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари