Протест до дупка!

1
Продължават ежедневните протести на лекари от комплексния онкологичен център в Русе
Продължават ежедневните протести на лекари от комплексния онкологичен център в Русе Видео: КИС 13

Продължават ежедневните протести на лекари от комплексния онкологичен център в Русе.

Медиците са категорични, че няма да отстъпят докато министъра на здравеопазването не се откаже от сливането на лечебни заведения.

Лекарите от онкодиспансера в Русе все още нямат яснота за целта на здравната реформа във връка със сливането на специализираните лечебни заведения с многопрофилната болница. Според онколозите единственото обяснение на идеята обединението с болницата да се състои на всяка цена не е комплексната грижа за пациента, а финансови ресурси.

Лекарите и медицинските сестри от онкологичния център си спомниха за времето когато са били към болницата и очакват недоимъкът и неволите да се върнат, ако реформата се състои.

Медиците са убедени, че сливането на онкодиспансера с болницата ще се отрази негативно върху пациентите, които ще бъдат излишно разкарвани от отделение на отделение без да могат да получат качествено лечение.

Протестът на служители и пациенти на Комплексния онкологичен център в Русе продължава и утре. Онколозите са категорични, че няма да отстъпят докато от планираните реформи в сектора не отпаднат термините "заличаване" и "сливане" на лечебни заведения. Очаква се и решение на парламентарната комисия по здравеопазване през следващата седмица.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари