Протест блокира пътя между Добрич и Варна

0

Около 50 автомобила блокираха изхода от Добрич за Варна тази вечер.

Протестиращите хора блокираха пътя между Добрич и морската ни столица с часове, огласяйки блокадата с викове "Мафия" и "Оставка", въпреки дошлите полицейски автомобили и призивите за вдигане на блокадата на Жулиян Минев, началник на "Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР - Добрич, пише Actualno.com.

"Управляващите и те са полагали клетва, а какво правят за нас, хората", запита един от протестращите" в отговор на полицейския служител защо са нарушили предварително заявения маршрут за протест.

"Не протестираме само за бензина, а за ниските доходи, за несигурността в страната", заяви Камелия Тодорова, която се определи просто като "една креслива майка на болно дете".

Протестът започна от 18:00 часа тази вечер от пешехоната зона на Добрич, като сред присъстващите се наблюдаваха предимно млади хора. Негодуващите спряха първоначално пред местната централа на ПП "ГЕРБ", където с шумни вувузели скандираха "Оставка" и "Долу правителството".

По-късно голяма част от тях се качиха на автомобилите си, решени да се движат бавно, и се насочиха към изхода за Варна в района на 5-ти километър, където вдигнаха блокадата.

Утре вечер се очаква пореден протест в града от 18:00 часа, а протестиращите са категорични, че нямат организатори и излизат по собствен воля.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари