Протакат делото на "Монтюпе"

1
Делото е срещу заповед на РИОСВ за затваряне на халета на завода
Делото е срещу заповед на РИОСВ за затваряне на халета на завода Видео: Кис 13

Административният съд в Русе отложи за 20 април дело срещу заповед на Регионалната инспекция по околна среда и водите в града.

То е заведено по жалба на "Монтюпе" заради пломбиране на каруселните устройства 7 и 8 в производствено хале 3 на предприятието, припомня Кис 13.

Припомняме, че след издаденият от екоинспекцията административен акт на 8 ноември миналата година бе спряна експлоатацията на част от инсталацията за каруселно леене на алуминий. Жалбоподателят оспори заповедта като незаконосъобразна и направи особено искане за спиране на предварителното й изпълнение.

Със свое определение от 20 декември Административен съд – Русе отхвърли искането за спиране на допуснатата по закон принудителна административна мярка. След обжалване на акта обаче, върховните магистрати отмениха определението на русенските си колеги.

Днес адвокатите на завода и на РИОСВ поискаха да бъдат призовани за разпит свидетели. Сред тях са служители на компанията, експерти на екоинспекцията, както и двама учени от БАН, които са извършили проверка.

Отделно, адвокатът на предприятието поиска да се запознае и с представените от РИОСВ писмени доказателства.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари