Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Промяната се оказа опашата подмяна

  • Автор: Мартина Василева
  • Коментари: 0
9
Горчив привкус след обявените имена в „Продължаваме промяната“ в Русе
Горчив привкус след обявените имена в „Продължаваме промяната“ в Русе

Горчив привкус след обявените имена в „Продължаваме промяната“ в Русе

Горчиво ми е и блудкаво, че отново промяната се оказа опашата подмяна. Не крия, че симпатизирам на Кирил Петкови Асен Василев.

Харесват ми момчешката им устременост, увереност в това, което правят и най-вече конкретните идеи, с които наистина могат да помогнат на окаяните българи да прескочат блатото на нищетата. Поне на теория.

Но! Оставам поразена от имената, които тук в Русе са представители на промяната. Защото де факто отново имаме шуробаджанащина в изпълнението.

Няма лошо в това един успял бизнесмен да се включи в политиката. Даже има такава практиката в други държави. Николай Събев е изкарал хляба си с работа в частния сектор, а не е висял на общинска или държавна хранилка. Дотук добре. Обаче появата на неговата адвокатка в листите на партията, тотално противоречи на принципа на прозрачност, чистота и прочие декларативно изречени думи от Петков и Василев.

Значи понеже г-н Събев добре си работи с адвокатката, що да не си я нареди на второ място в листата след него?

Ами то на тоя принцип той може да си назначи и братовчедите и половината си рода покрай него, нали така?! А какво беше заявено от „Продължаваме промяната“ – че няма да имат нищо общо със старите модели на управление, че ще има почтеност и прочие. Защото сме се нагледали на подобен тип „назначения“ още от комунистическо време, че чак до калинкинизирането на целия обществен ресурс от герберите. Те направо са виртуози в това.

Аз лично очаквах нови и млади лица. Образовани, неопетнени от политически интриги. Истински готови да бранят промяната и нейният трънлив път.

Омръзна ми да ме лъжат, гледайки ме в очите. Всичко да звучи красиво на думи, а пък на дела – пак същото. Заложете на умните, можещите и младите русенци. Докато съвсем не са избягали от родния град и България.

(Автор: Мартина Василева - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари