Промяна в първата фестивална вечер на „Мартенски музикални дни"

0
Светлин Русев няма да си партнира с прочутата корейска пианистка Йоръм Сон, тъй като е болна
Светлин Русев няма да си партнира с прочутата корейска пианистка Йоръм Сон, тъй като е болна Снимка: Dunavmost

Светлин Русев няма да си партнира с прочутата корейска пианистка Йоръм Сон, тъй като е болна

Тази вечер от 19 часа в Голяма зала на Доходно здание ще бъде поставено началото на 63. МФ „Мартенски музикални дни". Малко по-рано, от 18:00 часа, ще бъде открита и изложбата на Таня и Георги Пасеви „Кръговрата на квадрата", която ще даде старт на богата културна програма на фестивала, съобщават от пресцентъра на общината в Русе.

В първата фестивална вечер ще се състои концертът рецитал на световноизвестния цигулар и любимец на публиката, Светлин Русев.

Отговорността е огромна", сподели музикантът и не скри вълнението си от това да открие тазгодишното издание на фестивала. Харизматичният русенец заяви, че тазвечерните изпълнения ще посвети в памет на починалия на 13 март Български Патриарх Неофит.

По план тази вечер Русев трябваше да си партнира на сцената с прочутата корейска пианистка Йоръм Сон, но промяната се наложи в последните часове, тъй като тя е болна.

В Русе обаче вече е украинският виолончелист и лауреат на прочутия Международен конкурс „Кралица Елизабет" – Брюксел Алексей Шадрин, който ще партнира на Русев в утрешния концерт „Гласове". Заедно с тях от 19:00 часа на сцената ще излезе и талантливата френска пианистка Елена Розанова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    до 5
    Ама ти и да четеш ли не можеш?!?
  • 0
    5
    Ари стига! до 4
    Кои? Кои? Да да видим кои неща са ми плащани, които не ми харесват!
  • 0
    4
    до 3
    А не си ли се замислял, че със същите пари се плаща за неща, които ти харесваш, а други не?!? Що за егоисти хора сте, не проумявам!
  • 0
    3
    Аре стига!
    Направете билетите по 100 евро минимум, че поне да си покриете разходите! Аз не харесвам класическата музика! Не я харесвам бе! За чий ми ровите в джоба, било през общински или държавен бюджет за да финансирам това? Който е ценител, е пък да си плаща дейба мама му!
  • 7
    2
    Иван
    Пак се,започва,пьлен цирк е този фестивал, пропада всичко,обърка се програмТа,нищо не става от организаторите,сменете ги!!!Като не се справяте,по добре да няма фестивал!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари