Промяна на организацията на движението заради честванията на 3 март

0
За честванията на връх Шипка транзитният трафик ще се пренасочва към Прохода на Републиката
За честванията на връх Шипка транзитният трафик ще се пренасочва към Прохода на Републиката

За честванията на връх Шипка транзитният трафик ще се пренасочва към Прохода на Републиката

В дните с интензивен трафик около Националния празник - 3 март, временно движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона ще бъде променено в участъци от АМ „Хемус“ в Софийска област. Преминаването на камиони по магистралата в посока Варна ще бъде пренасочено по алтернативен маршрут в пиковите часове в петък и събота, а в посока София ограничението ще е в понеделник - 4 март. Припомняме, че подобна организация на движението в края на работната седмица има от ноември миналата година, когато започнаха ремонтно-възстановителните работи в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“.

В събота /2 март/ - от 08:00 часа до 16:00 часа, ще се ограничи преминаването на тежкотоварните камиони над 12 т в посока Варна по участък от АМ „Хемус“ между 30-и до 47-и км. Той ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-ти км на АМ „Хемус“ по пътна връзка „Витинска река“, ще продължава по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км на АМ „Хемус“. При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „Правец“ /при 52-ри км/ по път I-3 Ботевград - Ябланица и ще се връща отново на магистралата при пътен възел „Осиковска Лакавица“ /при 60-ти км/, съобщават от АПИ.

В зависимост от интензивността на движение по АМ „Хемус“ и за да не се образуват задръствания от автомобили, по преценка на контролните органи, е възможно в определени интервали от време движението на всички видове превозни средства за Варна да се пренасочи временно по първокласния път София – Ботевград до изтегляне на колоната от автомобили по автомагистралата.

В понеделник /4 март/, от 14:00 час до 20:00 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 т в посока София от 60-ти до 52-ри км на АМ „Хемус“. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „Осиковска Лакавица“ /при 60-ти км/ по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща на магистралата по пътен възел „Правец“ /при 52-ри км/. При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „Ботевград“ /при 47-ми км/ по път II-17 и по път I-1 София – Ботевград до пътна връзка „Витинска река“ /при 30-ти км/ на АМ „Хемус“.

За честването на Националния празник на Република България на връх Шипка от 20:00 часа на 2 март /събота/ до 18:00 часа на 3 март /неделя/ ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово – връх Шипка - Казанлък. Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по обходния маршрут: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (пресичането на път I-5 с път I-6).

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

За участниците в честването движението на 3 март ще се организира, както следва:

От 06:00 часа до 12:30 часа се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Габрово и град Казанлък към връх Шипка, като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на ОД на МВР-Габрово и МВР-Стара Загора;

От 12:30 часа до 18:00 часа автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово и град Казанлък.

В неделя /3 март/ от 11:00 часа до 12:30 часа ще бъде ограничено движението в участък от път III-866 Смолян – Широка лъка, в границите на с. Широка лъка, за провеждане на традиционния кукерски събор – „Песпонеделник“. Шофьорите на всички моторни превозни средства ще изчакват на място. При необходимост ще се осигурява преминаването на автомобили със специален режим на движение. Участъкът ще се регулира от „Пътна полиция“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Мутрафанова
    Другарят-Холограма, утре ще се качи на върхо с новия електрически москвич. Ще прелети от Шмекер етиево до Щръкленпто село, и от там с москвича за Балкана. Ожидайте братушки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари