Пролетни температури ни очакват в сряда

0
В сутрешните часове около низините и речените басейни ще се образуват и краткотрайни мъгли
В сутрешните часове около низините и речените басейни ще се образуват и краткотрайни мъгли

Предстоящото затопляне и силният вятър в планините ще създадат предпоставка за много висока лавинна опасност, най-рисково ще е на Витоша, Рила, Родопите и Стара планина

През нощта срещу сряда облачността, обхванала западните и централни райони на България, постепенно ще се разкъса и ще намалява до предимно ясно време, прогнозира Meteo Balkans. Вятърът над по-голямата част от страната до полунощ ще стихне и в повечето райони температурите слабо ще се понижат. В сутрешните часове около низините и речените басейни ще се образуват и краткотрайни мъгли, но бързо ще се разсеят. 

Очакваните минимални температури в страната ще са между 4° и 6°. По-ниски ще са те в Западна България и Предбалкана – до 3-4°С. 

През деня в страната ще преобладава слънчево време. Повече облаци очакваме над Северозападна и Югоизточна България, но валежи не се очакват. 

Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и с него ще прониква по-топъл въздух. Ще остане топло с максимални температури между 13° и 18°С. 

В планините ще преобладава слънчево време, с временна разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен западен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са необичайно високи за януари месец, като на височина около 1200 метра ще са 5-11°, на 2000 метра - около 5°.

Предстоящото затопляне и силният вятър в планините през следващите 24 часа ще създадат предпоставка за много висока лавинна опасност. Най-рисково ще е на Витоша, Рила, Родопите и Стара планина. 

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа силен югозападен вятър и температури по Черноморието ще се повишат. Максималните температури на въздуха ще се повишат и ще са между 13°-15°. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари