Прокурори искат повдигане на ново обвинение срещу сина на Джо Байдън

1
Това е планирано да стане преди края на месеца
Това е планирано да стане преди края на месеца Снимка: Kenny Holston / The New York Times

Това е планирано да стане преди края на месеца

Американски федерални прокурори планират да поискат преди края на месеца да бъде повдигнато ново обвинение от разширен съдебен състав срещу сина на президента Джо Байдън - Хънтър, предаде Асошиейтед прес, като се позова на подадени вчера съдебни документи.

Документите са подадени по съдебното дело за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, в което Хънтър Байдън бе обвинен, че е имал оръжие, докато е употребявал наркотици, въпреки че прокурорите не уточняват още какви обвинения ще поискат, предава БТА. Той също така бе разследван и за своите бизнес сделки.

Според прокурора на щата Делауер Дейвид Уайс, новоназначен като специален прокурор по разследването, ще се иска обвиненията по делото за неплащане на данъци и делото за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие срещу Хънтър Байдън да бъдат повдигнати преди 29 септември.

Адвокатите му заявиха, че той е спазил условията на първоначалното споразумение с прокурорите по обвинението в незаконно притежаване на оръжие, което предвижда синът на президента Байдън да бъде предпазен от съдебно преследване, ако няма нови нарушения и проблеми в продължение на две години. Според неговия адвокат споразумението остава в сила. Прокурорите обаче не са съгласни с него.

Съобщенията за евентуално ново обвинение идват в момент, когато републиканците от Камарата на представителите на САЩ се готвят за очаквано разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън по непотвърдени данни, че той е играл роля в чуждестранните бизнес дела на своя син по времето, когато е бил вицепрезидент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари