Прокурор: До 10 години затвор грозят обвиняемия за обезобразеното момиче

0
Две досъдебни производства са образувани по случая, обясни районният прокурор Таня Димитрова
Две досъдебни производства са образувани по случая, обясни районният прокурор Таня Димитрова Видео: NOVA

Две досъдебни производства са образувани по случая, обясни районният прокурор Таня Димитрова

След случая с момичето, рязано с макетно ножче, досъдебните производства са две. Това обясни в предаването „На фокус” по NOVA районният прокурор Таня Димитрова.

По едното досъдебно производство разследването тече от 1 месец, уточни тя. По това производство е назначена петорна съдебномедицинска експертиза с участие на три вещи лица съдебни медици, един неврохирург и един пластични хирург.

От тяхното заключение искаме да изведем извoда дали се касае за средна телесна повреда или дори за няколко средни телесни повреди. След което ще преценим квалификацията на деянието, като ще считаме, че деянието е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин спрямо пострадалата, което допълнително утежнява квалификацията и съответно предвиденото за такава квалификация наказание е от 2 до 10 години лишаване от свобода”, заяви прокурор Димитрова.

По втория случай, който е от вчера, е започнато досъдебно производство. Постъпили са данни, че

два дни преди насилието и нанасянето на телесни повреди, са постъпили спрямо нея закани за убийство от обвиняемото лице, обясни още прокурор Димитрова.

Едната закана е от 24 юни – „Ще те убия”, другата на следващия ден – „Ще ти закача главата”, разказа прокурор Димитрова.

По думите ѝ младото момиче е поддържала връзка с обвиняемия за 4 месеца. Започнали са да се появяват по агресивни прояви от страна на обвиняемия.

Докато се стига до 26 юни. Той звъни на домофона, тя е сама, разпознава го и го пуска. Той е с маска, ръкавици, плашещ начин. Според нейните показания, след няколко удара не помни нищо, свестява се нарязана. Търси помощ при своя съседка”, обясни още районният прокурор.

Действащия наказателен кодекс така описва тези видове телесни увреждания. Така че разчитаме на компетентното и вещото мнение на вещите лица и експерти, които с оглед на високата си квалификация и професионализъм в своят област, биха извели извода какъв е характерът на телесната повреда. Тук е място, може би да кажем, че е уместно и да се помисли за законодателни промени по въпроса с оглед утежняване на наказанията, когато се касае за такива престъпления, свързани дори и с лека телесна повреда, но по причинен и по особен мъчителен начин”, заяви прокурор Димитрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари