Прокуратурата засега не успява да призове Расате, за да му повдигне обвинение

0
Расате „не е открит на постоянен и настоящ адрес, както и на други известни по досъдебното производство адреси“
Расате „не е открит на постоянен и настоящ адрес, както и на други известни по досъдебното производство адреси“ Снимка: БГНЕС / Архив

Софийската градска прокуратура (СГП) е направила опити да призове във вторник крайно десния политик Боян Станков-Расате за повдигане на обвинение в едро хулиганство, но засега не е успяла да го открие на известните по делото му адреси

 Това става ясно от съобщение на пресцентъра на държавното обвинение, пише Свободна Европа.

Расате беше посочен като основен инициатор на погром в ЛГБТ клуб в събота. Преди ден главният прокурор Иван Гешев поиска, а Централната избирателна комисия (ЦИК) свали имунитета му на кандидат-президент.

Така стана възможно той да бъде привлечен към наказателна отговорност, за което от СГП днес неуспешно са опитали да го призоват. В съобщението се казва, че Расате „не е открит на постоянен и настоящ адрес, както и на други известни по досъдебното производство адреси“.

„Софийската градска прокуратура ще предприеме всички необходими действия съгласно правомощията си по закон с цел извършване на действия по разследването с участие на обвиняемия“, допълват от там с уточнението, че предстои наблюдаващият прокурор да прецени каква мярка за неотклонение да наложи на националиста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари