Прокуратурата: Твърденията, че Борисов е призован на разпит по „стари сигнали“, не отговарят на истината

0
Бойко Борисов е призован за разпити по сигнал за корупция и по "Барселонагейт", уточниха от държавното обвинение
Бойко Борисов е призован за разпити по сигнал за корупция и по "Барселонагейт", уточниха от държавното обвинение Снимка: Dunavmost

Бойко Борисов е призован за разпити по сигнал за корупция и по "Барселонагейт", уточниха от държавното обвинение

"Във връзка със запитвания относно основанията за призоваване на бившия министър-председател Бойко Борисов на разпит, от прокуратурата заявяват, че твърденията за това, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината." Това заявиха от държавното обвинение в позиция, разпространена до медиите.

"Същият е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Бойко Борисов - председател на политическа партия ГЕРБ, М.Н. – бивш министър и др. лица

Борисов е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като “Барселонагейт”, уточниха от прокуратурата.

Всички твърдения с медиен характер в различен от посочения смисъл не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина", гласи още позицията на държавното обвинение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари