Прокуратурата търси помощ от ФБР за разкодирането на телефона на Алексей Петров

0
Отключването на телефона на Алексей Петров затрудни нашите експерти, каза прокурор Кирилова
Отключването на телефона на Алексей Петров затрудни нашите експерти, каза прокурор Кирилова Снимка: БТА

Отключването на телефона на Алексей Петров затрудни нашите експерти, каза прокурор Кирилова

България е потърсила помощ от ФБР за телефона на убития бизнесмен Алексей Петров. Това заяви градският прокурор Илиана Кирилова на брифинг пред медиите, цитирана от БГНЕС.

Отключването на телефона на Алексей Петров затрудни нашите експерти”, каза Кирилова и допълни, че имат уверението, че от Федералната служба ще направят всичко възможно. „Ще може да се проследи кореспонденцията, която би могла да ни помогне", допълни тя и поясни, че по този случай се работи по всички версии.

"В заключението се казва, че телефонът не може да бъде отключен и разкодиран. Това го разбрахме в края на октомври и започнахме да търсим такива вещи лица, които могат да ни помогнат. България не разполага с такава техника, която да може да отваря подобен телефон. Потърсили сме помощ от ФБР. Самите те потвърдиха, че телефон с изключена батерия и такъв, за който ние говорим, трудно може да бъде разкодиран, но по всяка вероятност службите ще ни помогнат, защото разполагат с такава техника", посочи Кирилова.

Припомняме, Петров беше застрелян на 16 август по пътя за Витоша, близо до столичния квартал "Драгалевци".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    фена на Путин
    Информацията от там няма да доведе и на милиметър по-близо до разкриване на убийството. Просто искат да му разчовъркат личния живот от малоумно любопитство. С кого е спал, на кого е звънял, с кого най-много е говорил. Това най-вече е тема за местната маНафия, понеже са били насрани от него десетилетия наред, сега през прокурвадолнатурата, искат да му разцъкат телефона. Жалка шайка страхливи нещастници.
  • -1
    4
    Ключофържатели
    Тука, в шкафа до мене имам 3 Айфона, 6, 13 и 14, със последни ОС, за ръчни безжични камери ги ползвам, и трите Отключени със Jailbreak, отнема 40-50 секунди на 6 тицата да се отключи на 13-14 ките до 5 минути всеки път различно и ставаш админ със пълен достъп до файловата система и пълни права над целия телефон... Андроид се оключва също лесно, bootloader-а като е отключен един път, и после друг bootloader или кракнат оригинал да бутва като root потребител, или направо нова ос със root, след това свобода като администратор, Win пък да не говорим... Ако някой ви каже че не може се отключи телефон, хабер си няма от света... Тези фенчета на непробиваемите iphone и нам къв си телефон, живеят във измислен свят...
  • 5
    3
    Отегчен
    ФБР, а ? Я напишете "The FBI is mad because it keeps getting into locked iPhones without Apple’s help". Ще ми отключат iOS ама в някой от следващите си животи. Това да не ви е Адроид или уиндоус.
  • 4
    2
    daskal
    Минаха 4 месеца. Някой прави ли си наистина илюзията, че ще разкрият нещо някога? Колкото разкриха и останалите разстрели...
  • 5
    1
    Росен Гацов
    Като за начало го заредете с usb-c, пък после говорете за "изключена баъерия", тъпи некадърни нещастници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари