Прокуратурата се самосезира след изказване на Костадин Костадинов

0
В хода на проверката ще се установи дали народният представител проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза
В хода на проверката ще се установи дали народният представител проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза Снимка: Facebook

В хода на проверката ще се установи дали народният представител проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза

Това се казва в съобщение на прокуратурата.

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по разпространена информация в медиите, че народен представител от 49. Народно събрание евентуално е извършил престъпление против правата на гражданите. Конкретно престъпление по чл. 162 от Наказателния кодекс.

Наблюдаващият прокурор по реда на Закона за съдебната власт възложи извършването на съвместна проверка от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и отдел „Киберпрестъпност“ при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на МВР.

В хода на проверката ще се установи дали чрез слово, печат, или чрез други средства за масова информация, чрез информационни системи или по друг начин народен представител проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.

Срокът за извършване на проверка по закон е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, за да се образува досъдебно производство.

За резултатите обществеността ще бъде информирана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    daskal
    Яяяяя, колко много хора обичат Костадин. Браво на вас! Продължавайте! Той ви води към най-светлите бъднини. Звездите ми го говорят.
  • -16
    2
    С.Т.
    Kостя, Марешки вече те е подкарал ! Бай Ставри те очаква !
  • -19
    1
    112
    Kъсопишков прекали ! Озаптяването му е наложително. Да докаже произхода на парите си за къщата и колата и всичко ще лъсне !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари