Прокуратурата разследва убийството на ключов свидетел по делото "Бобокови"

0
Васил Богданов бе открит мъртъв на циментова площадка в завод в град Долна баня
Васил Богданов бе открит мъртъв на циментова площадка в завод в град Долна баня Снимка: Dunavmost

Васил Богданов бе открит мъртъв на циментова площадка в завод в град Долна баня

Под надзора на Окръжна прокуратура-София е образувано досъдебно производство за това, че на 27.02.2022 г. сутринта на циментова площадка в завод в град Долна баня е причинена смъртта на мъж, на 49 години.

Става въпрос за ключовия свидетел по делото срещу братята Бобокови - Васил Богданов.

Откриха мъртъв ключов свидетел по делото срещу Бобокови

Богданов е дългогодишен директор на "Монбат Рисайклинг". След делото срещу Бобокови, между него и братята настъпва раздор и Богданов постъпва на работа в конкурентната "Елбат", припомня ПИК.

Васил Богданов бе осъден като член на групата на Бобокови след като сключи споразумение с прокуратурата. Така той получи едногодишна условна присъда. Богданов сътрудничи на разследващите от самото начало на досъдебното производство.

Показанията му неведнъж бяха ползвани като основание за ареста на Атанас Бобоков. Делото срещу братята бе върнато на прокуратурата.

Деянието срещу Богданов е квалифицирано по чл.115 от Наказателния кодекс. Разследването ще бъде възложено на екип от следователи от Националната следствена служба.

Досъдебното производство е започнато с първото действие по разследването - оглед на местопроизшествие. Според първоначалните данни от извършената аутопсия смъртта на В.Б. е настъпила в резултат на тежка съчетана травма на главата и тялото.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, допълнителен оглед на местопроизшествие и експертизи на веществени доказателства. Извършват се разпити на свидетели.

Разследването по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари