Прокуратурата поиска доживотен затвор за Мартин Трифонов

0
Младият мъж уби 7-годишно дете в село Сотиря
Младият мъж уби 7-годишно дете в село Сотиря

Доживотен престой в затвора  без право на замяна поиска прокуратурата за 21-годишния изверг Мартин Трифонов, който на 15 август блудства и  уби 7-годишната Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря.

Обвинителният акт е внесен  късно следобяд в петък, очаква се да бъде насрочена дата за разпоредителното заседание пред Коледа, уточни говорителят на сливенската окръжна прокуратура Надежда Белева, цитирана от Монитор. Обвинението срещу младия мъж е за убийство по особено мъчителен за жертвата начин, след като преди това е блудствал с детето и е направил опит да го изнасили.По данни на прокуратурата до скоро Трифон е бил в столичната затворническа болница, където са го лекували от раните, получени при залавянето му .

Трагичният инцидент стана посред бял ден на 15 август, когато изпилият стотина грама домашна ракия безработен Мартин пресрещнал отиващата към дома на родителите си жертва, замъкнал я под моста недалеко от центъра на Сотиря  и се гаврил с нея. Извършителят направи опит да се укрие, но в крайна сметка бе задържан денонощие по-късно след оказана от него яростна съпротива, при което се наложи да бъде прострелян в лявото бедро и дясната подбедрица.

Смъртта на детенцето, на което предстояло да бъде първокласничка потресе обществеността и стана повод за промени в НПК, за да не могат престъпниците да се възползват от намаляне на присъдата при самопризнания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари