Прокуратурата поиска 15 години затвор за Кристиан Николов

0
Обвинението настоява, че престъплението е извършено при евентуален умисъл
Обвинението настоява, че престъплението е извършено при евентуален умисъл Снимка: Георги Димитров, NOVA

Софийският апелативен съд ще се произнесе в срок по делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков

Подсъдим е Кристиан Николов, който е обвинен, че е извършил престъплението при евентуален умисъл.

Инцидентът се случи навръх Великден през 2020 година. Тази година, на първа инстанция, Софийският градски съд осъди Николов на девет години затвор, като отсъди, че престъплението е извършено по непредпазливост. Тогава по делото стана известно, че младежът е шофирал с двойно превишена скорост над ограничението, както и че в кръвта му има наличие на наркотици. Николов отрече да е взимал съзнателно забранени субстанции.

Кристиан Николов днес още един път изрази съжаление за случилата се трагедия, като изказа съболезнования на семейството на Милен Цветков. Той поиска съдът да намали наказанието му или да върне делото на първа инстанция, предаде БТА.

Николов заяви, че след катастрофата е направил абсолютно всичко възможно да помогне на Милен Цветков. Той каза още, че никога не е ползвал наркотици.

От прокуратурата поискаха по-високо наказание за Николов, около 15 години затвор. Обвинението настоява, че престъплението е извършено при евентуален умисъл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари