Прокуратурата иска по-висока присъда за смъртта на Милен Цветков

4
Убиецът на Цветков - Кристиан Николов, наскоро бе осъден на 9 години затвор и на втора инстанция
Убиецът на Цветков - Кристиан Николов, наскоро бе осъден на 9 години затвор и на втора инстанция Снимка: БГНЕС

Убиецът на Цветков - Кристиан Николов, наскоро бе осъден на 9 години затвор и на втора инстанция

Прокуратурата ще опита още веднъж да постигне по-висока присъда за смъртта на журналиста Милен Цветков. Той загина в тежка катастрофа, за която бе обвинен Кристиан Николов. Наскоро младият мъж бе осъден на 9 години затвор и на втора инстанция.

Държавното обвинение обаче смята, че той е предизвикал инцидента, действайки с евентуален умисъл, съобщава Mediapool.bg. Това сочи липсата на спирачен път, твърдят прокурорите. Освен това Николов е шофирал след употреба на наркотици. Той е карал и с близо 100 км., когато удря колата на журналиста, който през това време чака на червен светофар.

Николов трябва да лежи в затвора 15 години, твърди прокуратурата. Досега и градският, и апелативният съд отхвърлиха тезата за евентуален умисъл.

По правило престъпленията по транспорта се считат за непредпазливи. Има и присъди за такива, извършени при евентуален умисъл, но те са изключително малко на фона на общия брой.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари