Прокуратурата погна избирателната комисия в село Малорад

0
Предстоят разпити на свидетели, в това число членове на Общинска избирателна комисия – Борован
Предстоят разпити на свидетели, в това число членове на Общинска избирателна комисия – Борован

Предстоят разпити на свидетели, в това число членове на Общинска избирателна комисия – Борован

Под ръководството на Районна прокуратура – Враца се води разследване за преправяне на резултати от гласуването в село Малорад

Районна прокуратура – Враца образува досъдебно производство за извършено престъпление против политическите права на гражданите по чл. 169 от НК.

Наблюдаващият прокурор е дал конкретни указания на разследващия орган за събиране на доказателства във връзка с направена проверка на сигнал, постъпил от РУ на МВР в гр. Бяла Слатина.

Понастоящем е известно, че около 23:00 ч. на 29.10.2023 г. длъжностно лице от състава на СИК в с. Малорад, област Враца, е преправило резултатите от гласуването на проведени местни избори за кмет и общински съветници.

Предстоят разпити на свидетели, в това число членове на Общинска избирателна комисия – Борован и кандидат от съответна политическа партия. Ще бъдат изискани записи от налични камери за видеонаблюдение в периметъра около местопрестъплението и назначена видеотехническа и лицево-идентификационна експертиза.

Следва да се изяснят всички факти и обстоятелства, относими към предмета на доказване.

Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до пет години за длъжностно лице, както и лице от състава на избирателна комисия, което по какъвто и да е начин преправи резултат от избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    ...
    Някой да не би да си мисли, че това е само в тази секция? Просто тези са единствените мозъци, които не знаят как да си изключат камерата.
  • 1
    7
    ТМ
    Пиши к*р и да бягаме!
  • -3
    6
    до тези
    дето плюят по ЦИК - съдът постанови, че решението на комисията да спре машинния вот е правомерно! Представям си, ако докладът беше излязъл в общественото пространство след първия тур, как същите тези, дето сега плюят по ЦИК, щяха да ревнат за опорочен вот и касиране на изборите!BTW, тая кака от Милорад е от най-честните и открити - ПП-ДБ, които пак излъгаха и за действията на хората им от правителството по отношение на машините! Да не забравим и за ДАНС дето беше добър като изгони руските попове и стана лош като им извади кирливите ризи за машините!
  • 5
    5
    Данчо
    Прокурватурата да емне палячовците от ЦИрК, които позволих да се стигне до тези цигании!
  • 6
    4
    Русенец
    За пореден път се убеждавам , че от изборите нищо независи. В противен случай щяха да ги забранят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари