Прокуратурата подхвана менте-лекар от Пловдив

0
Парамедик се представя за лекар години наред
Парамедик се представя за лекар години наред Снимка: GLAS.bg

Районна прокуратура – Пловдив се самосезира и възложи проверка на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, по повод публикувано разследване, на 13 септември 2020 г., в GLAS.bg - "Скрита камера разкри как парамедик се представя за лекар и констатира смърт".

Проверката се извършва по чл. 324 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс – за упражняване на професия без съответната правоспособност , която е свързана със здравеопазването на населението.

Срокът за приключването й е 30-дневен. Проверката се извършва по Закона за съдебната власт, с оглед на събиране на достатъчно данни за образуване на досъдебно производство. Пресцентър на Апелативна прокуратураПловдив.

От разследването на GLAS.bg се оказва, че е е напълно възможно жена да почине два пъти за един месец и два пъти да й бъде издадено съобщение за смърт - вероятно е прецедент. Не е прецедент обаче, парамедик да се представя за лекар години наред, да констатира смърт и да издава документ за това, както и да извършва медицински манипулации като поставяне на лекарства със зелена рецепта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари