Прокуратурата отказа да разследва бившите НСО охранители на Доган

0
Те си позволиха да изблъскат от държавния бряг съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов
Те си позволиха да изблъскат от държавния бряг съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов

Те си позволиха да изблъскат от държавния бряг съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов

Военноокръжната прокуратура в Сливен няма да разследва охранителите от Националната служба за охрана, които през юли в парк "Росенец" си позволиха да изблъскат от държавния бряг съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов. Един от гардовете дори захвърли на земята българския флаг. Случаят се разигра на плажа пред имението на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

Общинският съветник от ДБ в Бургас Димитър Найденов е подал сигнал в държавното обвинение срещу действията на служителите на НСО. Получил е обаче постановление за отказ да се образува досъдебно производство, подписано на 16 октомври от военния прокурор Кулев, информира вестник СЕГА.

След скандала в Росенец двама от държавната охрана на Доган бяха уволнени от службата, а други двама бяха смъмрени. 

Депутатът от ДПС Делян Пеевски и почетният председател на движението Ахмед Доган пък се отказаха от услугите на НСО. Оставка подаде и началника на службата ген. Красимир Станчев. След като беше планирано масово плажуване пред имението на Доган за 11 юли, ден преди това се появи заповед, с която беше забранен за преминаване голям периметър около сарая. От администрацията на президента отрекоха пред "Сега" държавният глава да е бил запознат с разпореждането на началника на службата ген. Станчев за морска охрана на частния имот в парк Росенец. Поради това президентът Румен Радев настоя за отмяната на тази заповед и откри предвидената в закона съгласувателна процедура за оставката на шефа на НСО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари