Прокуратурата обвини мнимата инкасаторка от Перник

0
Обвиняемата е извършила кражбата като нарушила наложената й мярка „домашен арест“
Обвиняемата е извършила кражбата като нарушила наложената й мярка „домашен арест“ Снимка: БГНЕС

Обвиняемата е извършила кражбата като нарушила наложената й мярка „домашен арест“

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 39-годишна жена от гр. Перник за извършена кражба, докато е била обявена за общодържавно издирване по друго досъдебно производство, по което същата е била привлечена в качеството на обвиняема за подобно деяние.

На 22.08.2023 г. около 15:30 часа от апартамент в кв. „Борово“ в гр. София обвиняемата е отнела сумата от 1000 лева от владението 89-годишна жена, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

Обвиняемата е извършила кражбата, докато е била издирвана, тъй като е нарушила мярка „домашен арест“, постановена от Софийски градски съд по досъдебно производство на Софийска районна прокуратура, по което същата е била привлечена в качеството на обвиняема.

То е за това, че за периода от около 10:56 часа на 25.08.2022 година до около 18:00 часа на 15.11.2022 година, при условията на продължавано престъпление – с три деяния, обвиняемата С.Б. е извършила три кражби на различни адреси в гр. София, като е отнела чужди движими вещи на обща стойност 1442,99 лева от владението на различни лица. В началото на декември 2022 г. С.Б. е привлечена към наказателна отговорност и е задържана за срок до 72 часа. Наблюдаващ прокурор е поискал спрямо нея да бъде определена най-тежката мярка за неотклонение. Състав на Софийски районен съд е определил спрямо С.Б. мярка за неотклонение „задържане под стража“, впоследствие Софийски градски съд е наложил спрямо обвиняемата мярка „домашен арест“.

На 21.06.2023 г. в Софийска районна прокуратура е постъпила информация, че обвиняемата е нарушила постановената ѝ от съда мярка „домашен арест“. Като с постановление на наблюдаващия прокурор незабавно по отношение на същата е постановено задържане за срок до 72 часа, считано от нейното установяване, и жената е обявена за общодържавно издирване.

Впоследствие С.Б. е установена от служители на МВР, като на 02.10.2023 г. ѝ е предявено постановлението за задържане за срок от 72 часа. Във основа на постановлението обвиняемата е задържана и приведена в ареста.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари